Emil Bauer: nieuw label, vertrouwde kwaliteit

De etiketten van de Chardonnay, Weisburgunder en Riesling van het Duitse wijnhuis Emil Bauer hebben een nieuwe uitstraling gekregen! Ieder etiket van elke Bauer wijn vertelt een stuk uit het leven van de Bauer broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken. Zo ook bij deze restyle.

Het “Bundschuh” etiket verwijst naar de opstand in het thuisdorp (Nußdorf) van de familie Bauer in 1525, waarin de boeren gezamenlijk in opstand kwamen tegen hun heren. “Bundschuh” betekent ‘gebonden schoen’, een leren schoen die typerend was voor de middeleeuwse boeren.

Achtergrondinformatie 

  Wijngoed Emil Bauer & Söhne is een familiebedrijf geleid door de vijfde generatie: Alexander en Martin Bauer. In het pittoreske Nußdorf in 
Rheinland-Pfalz, zijn de beste omstandigheden voor wijnbouw te vinden. De ingrijpende verbeteringen in de vatenkelder en de wijnperserij hebben de kwaliteit van de wijnen de laatste jaren nóg beter gemaakt en daarom werden beide wijnmakers genomineerd tot ‘Nieuwkomer van het jaar 2014’ bij de Falstaff. Er wordt hier een groot aantal druivensoorten verbouwd, wat typisch voor de Pfalz is. Naast klassiekers zoals riesling, grauburgunder, weißburgunder en silvaner zijn er ook internationale soorten te vinden zoals merlot, cabernet sauvignon en sauvignon blanc. Maar dit alles is nog niets vergeleken met wat de broers op het gebied van etiketdesign hebben ontwikkeld. Het revolutionaire 'Just Riesling'-etiket is nu al een legende en de andere provocerende etiketten zijn net zo succesvol; elk etiket vertelt een stuk uit het leven van de twee broers, over hoe zij zijn en hoe zij denken. 

Let op: op onderstaande afbeeldingen staat nog het oude etiket afgebeeld! 
Zoe van Aken
Zoe van Aken 13 Augustus 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken