Ranja Fruitmix

Op zoek naar de lekkerste en meest verantwoorde dorstlesser voor kinderen? Ga dan voor Ranja Fruitmix! Het is niet alleen heel lekker, maar bevat ook geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of conserveermiddel. Er wordt alleen sap van het fruit gebruikt!

Ranja is een merk van Vrumona B.V. en kent een rijke geschiedenis. Het merk werd oorspronkelijk op de markt gebracht door het Groningse bedrijf C. Polak Gzn. (C.P.) dat al aan het eind van de 19e eeuw was gesticht door de ondernemer Calmer Polak.

Polak bracht in die jaren een nieuw product op de markt: Grenadine, een limonadesiroop op basis van frambozen-, citroen- en ananassap. In 1921 werd het assortiment uitgebreid met een drankje genaamd Ranja. Dit was een siroop gemaakt van sinaasappelsap.

De oorsprong van de naam is onduidelijk. Misschien is hij afgeleid van         ‘orangeade’, een oude benaming voor sinaasappellimonade, maar het is ook mogelijk dat de naam een verbastering is van het Spaanse woord voor sinaasappel, naranja. Ranja kreeg nog meer bekendheid toen Johnny Lion (het grote tieneridool van de jaren 60) in 1965 scoorde met zijn bekendste hit, Sophietje.

Sinds 2015 is Ranja terug in een nieuw jasje, met een reeks siropen met natuurlijke, ingrediënten.

In 2019 heeft Vrumona Ranja overgenomen met als doel om het merk verder te laten groeien met een reeks gezonde siropen en kinderdranken.

Vanaf 27 juli in de aanbieding voor €9,99 per krat! De actie loopt tot en met 30 augustus 2020.


Zoe van Aken
Zoe van Aken 27 Juli 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken