Feestelijke champagnes!

Proosten tijdens de feestdagen doe je natuurlijk met een lekkere champagne! Champagne is hét drankje voor feestelijke momenten, maar het mag natuurlijk ook gewoon aan tafel bij een heerlijk diner. En laten wij nu net een aantal champagnes in de aanbieding hebben!

Lallier Champagnes
Lallier is een Champagnehuis dat is gevestigd in Ay. De eerste labels onder de naam Lallier stammen uit 1906, opgericht door René Lallier. Ay is een Grand Cru gemeente en het huis Lallier gebruikt ook alleen druiven uit Grand Cru en Premier Cru gemeenten.

Lallier R.014 Brut
Deze Vintage heeft subtiele fruitsmaken, citrus en honing voeren de boventoon. De mousse is betoverend en de wijn heeft een mooie balans en structuur.

Bollinger Champagnes
Sinds 1829 produceert Bollinger grootse Champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Bollinger streeft voortdurend naar perfectie tot in de kleinste details.

Bollinger Special Cuvee Brut 75cl
Prachtige goudgele Champagne. Gerijpt, complex en rijk van smaak met tonen van toast, karamel, walnoten, peer, rijp fruit en champignons. Zachte mousse met lang aanhoudende bubbels. Een karaktervolle champagne met veel elegantie.

Champagne de Castellane - Nu voor €17,99!
De familie de Castellane behoort tot de oudste families van Frankrijk. In 1895 stichtte Burggraaf Florens de Castellane zijn Champagnemerk in Epernay. Hij kiest voor zijn champagne een opvallend etiket, namelijk het beroemde rode Andreaskruis, dat ook is afgebeeld op het vaandel van het oudste regiment van de streek.

Castellane Commodore Brut
Elegant en levendig van smaak. Heeft een minimale rijping van 24 maanden gehad. Is gemaakt van druiven afkomstig van zeer oude stokken, dit geeft hem zijn volle smaak.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 11 December 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken