Graham's Port

De hele maand oktober zijn de Graham's Fine Tawny en de Graham's Fine Ruby bij ons in de aanbieding voor €7,99 ex BTW.

Het porthuis W&J Graham's wordt algemeen erkend als producent van zeer hoge kwaliteit. Graham's wordt al vele generaties gerund door de familie Symington. Graham's bezit eigen wijngaarden in het Douro gebied, maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige daarvan leveren al drie generaties fruit aan de Symington familie. Door Graham's wordt uitsluitend port gemaakt van de beste druiven, die rijpen op authentieke eikenhouten vaten en met zorg worden begeleid door ervaren en gedreven specialisten. 

De Graham's Fine Tawny is een zorgvuldig samengestelde blend van verschillende oogstjaren en wijnen. Het is een drie jaar op hout gerijpte port, samengesteld uit de vier typisch Portugese druivensoorten Tinta Barocca, Touriga Francesca, Tinto Cao en Touriga Nacional. De Fine Tawny is door zijn drie jaar rijping op eikenhout ietsje droger dan Fine Ruby, maar nog wel zoetig en veelzijdig van karakter. De kenmerkende notenachtige Tawny geur is al goed te ruiken. Deze port heeft veel stijl en finesse en is uitermate geschikt om te drinken in combinatie met belegen en rijpere kaassoorten, dadels, vijgen, noten en chocolade.

De Graham's Fine Ruby is een jonge, fruitige port, eveneens samengesteld uit de vier Portugese druivensoorten. Deze port wordt jong gebotteld, zo behoudt hij zijn fruitige karakter en intense aroma's en levert het een zachte en zoete smaak op. De Fine Ruby heeft een mooie robijnrode kleur, een jeugdige frisheid en verleidelijke rijpe fruitgeuren van zwart en rood fruit. De port geeft een rijkelijke mondvulling en een goede balans met een lange en intense afdronk. 

Anne-Monique Schouten
Anne-Monique Schouten 02 Oktober 2017

Eerdere blogs van Anne-Monique Schouten