Catz Dry Gin

Vol trots presenteren wij CATZ Dry Gin, gedistilleerd en mede ontwikkeld door één van de oudste familiedistilleerderijen van Nederland. Traditie en vakmanschap staan voorop bij dit bedrijf dat als één van de weinigen het predikaat 'World Class Distillery' mag dragen. Al ruim 225 jaar wordt in de distilleerderij te Schiedam in kleine koperen pot stills de basis voor hun jenevers en andere spirits gedistilleerd.

CATZ Dry Gin is een nieuwe gin, die een oud-Hollands merk weer tot leven wekt. Een Nederlandse gin, uitzonderlijk aromatisch en veelzijdig, krachtig en gebalanceerd. Een gin die klassieke aspecten op geheel eigen wijze laat overlopen in een rijk palet van bijzondere botanicals. Een gin die de afgelopen jaren in alle rust is ontwikkeld en waaraan geen concessies zijn gedaan aan de uiteindelijke kwaliteit.

Door de individuele distillatie in koperen ketels komt de smaak van elk botanical optimaal tot zijn recht. Afzonderlijk zijn alle botanicals zeer goed terug te proeven maar gezamenlijk ontstaan complexe lagen met nieuwe smaken. Daardoor is CATZ Dry Gin toegankelijk voor de beginnende gin-drinker en tegelijk een gin vol complexiteiten voor de liefhebber.

De gin is fris en lichtzoet in de neus: vanille, sinaasappel en jeneverbes met een hint van Earl Grey-thee en een licht zilt aroma van engelwortel. In de mond geeft de gin langzaam de smaken prijs: eerst tonen van bergamot, koriander en jeneverbes. Daarna volgen zoete en kruidige tonen van citrus, romige vanille en kaneel met een licht peperige finish waar kardemom subtiel in terugkomt. De nasmaak is zeer lang, waarbij zachte tonen van zoete citrus, jeneverbes en een hint van anijs een terugblik geven op het rijke palet van CATZ Dry Gin.

Alle distillaten worden zorgvuldig geblend en gebotteld op een uitzonderlijk sterkte van 48,2% alcohol. Het samenspel van de smaken en geuren met dit hoge percentage geven een buitengewoon palet en maakt CATZ Dry Gin tot één van de krachtigste gins. CATZ Dry Gin is een ode aan de rijke historie van het distilleren in Nederland. Al ruim 400 jaar behoort ons land tot de beste distillateurs ter wereld.
Zoe van Aken
Zoe van Aken 11 December 2017

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Gin Catz

Fles 70 cl

Catz is een Nederlandse gin uit Schiedam met een uitgesproken pallet van smaken zoals: kaneel, bergamot, citrus en uiteraard jeneverbes. De kruidige aroma's geven de gin een krachtige,stoere smaak. Catz heeft een frisse afdronk met zoete tonen van vanille.
Alcohol
48%
Soort
Gin
Land
Nederland
Merk
Catz