Dalwhinnie Winter's Gold

De distilleerderij van Dalwhinnie werd in 1898 gebouwd en is de koudste en hoogst gelegen distilleerderij van Schotland, 326 meter boven de zeespiegel. Er is in al die jaren niet veel verandert. Het water komt nog altijd uit een meer dat 6 kilometer verderop ligt en gevuld wordt door sneeuw en bronwater. En dat water wordt nog steeds gebruikt in dezelfde en enige ‘wash still’ en ‘spirit still’ die de distilleerderij rijk is.
 
Dalwhinnie is een verbastering van het woord ‘Dail-coinneeamh’ wat Gaelisch is voor ontmoetingsplaats. Een ontmoeting tussen de vriendelijke, grasgroene Lowlands en de sobere stevige Speyside. Geen andere whisky geniet die unieke combinatie van Dalwhinnie: een schone, toegankelijke moutig zoete smaak die uitgroeit tot een soepele, rokerige Highland warmte. Niet voor niets ‘The Gentle Spirit’.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 16 Januari 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Whisky Malt Dalwhinnie Winters Gold

Fles 70 cl

De kracht van "Winter's Gold" komt voort uit de strenge winters als de distilleerderij op zijn koudst is en het bronwater op zijn helderst is. Dan alleen wordt deze whisky gedistilleerd.
Hierdoor ontstaat een honingzoete Dalwhinnie die rijkelijk en zoet is met een kruidige warmte van heide en turf.
Alcohol
43%
Streek
Highland
Soort
Whisky
Land
Schotland
Type
Malt
Merk
Dalwhinnie