Fever-Tree Aromatic Pink

Sinds kort is er een nieuwe tonic van het merk Fever-Tree op de markt, de Fever-Tree Aromatic Pink! Deze tonic heeft een mooi roze kleur die afkomstig is van de Angostura schors.

Voor de Fever-Tree Aromatic Pink wordt de hoogste kwaliteit Angostura schors afkomstig uit Zuid-Amerika gebruikt. Deze wordt gemengd met de bekende kinine van de Congo en aromatische ingrediënten zoals kardemom uit Guatemala, pimento bessen uit Jamaica, en de gember uit Cochin. Ook bevat deze tonic subtiele aroma’s van specerijen en verse citrusoliën.

Het product is geïnspireerd op een historisch recept. Tim Warrillow één van de oprichters ontdekte dit tijdens een onderzoek naar eerdere referenties van tonics. Angostura schors werd door de Royal Navy chirurgen gebruikt als remedie tegen maagklachten en vermoeidheid. Om de inname wat aangenamer te maken, werd deze al snel toegevoegd aan hun gin.

De Fever-Tree Aromatic Pink is ontworpen om te mixen met een jenever getinte gin, zoals Nolet of Plymouth Gin.

Anne-Monique Schouten
Anne-Monique Schouten 10 Februari 2017

Eerdere blogs van Anne-Monique Schouten


Fever Tree Aromatic Tonic Pink Tray

Tray 6x4x20 cl

De Aromatic tonic van Fever-Tree is gebaseerd op de traditionele Engelse cocktail “The Pink Gin”. Deze traditionele cocktail is ooit bedacht door de Britse marine om het nuttigen van Angostura bitters (koortsremmend) dragelijker te maken voor de gebruikers.
Categorie
Tonic
Producent
Wonderful
Inhoud
6x4x20 CL
Merk
Fever-Tree
Verpakking
Tray