Grimbergen

Eeuwenlang gaven de paters-brouwers zorgvuldig het recept door. Met evenveel oog voor traditie en kwaliteit worden de bieren van hoge gisting van Grimbergen door Alken-Maes gebrouwen.

De abdij van Grimbergen is verscheidene malen verwoest door branden, doch steeds herrezen. De feniks symboliseert deze wederopstanding. Ook het geheim van het bier van Grimbergen bleef bewaard en wordt nog steeds gekoesterd.

Grimbergen is een Belgisch abdijbier met een lange traditie. De zorgvuldige keuze van ingredi├źnten en het respect voor een eeuwenlange traditie zijn elementen die u terug vindt in elke slok Grimbergen. De abdij van Grimbergen is nog steeds een levende gemeenschap met broeders die actief taken in de samenleving opnemen. Zij bewaken het geheim van Grimbergen zorgvuldig...

Smaken

Grimbergen Blond
De grondstoffen van uitstekende kwaliteit vormen de rijkdom van dit hoge gistingsbier, dat zich kenmerkt door zijn okerblonde kleur. Grimbergen Blond is licht fruitig en evenwichtig zoet-bitter. Door zijn uitgesproken volronde smaak wordt dit bier ten zeerste geapprecieerd. (6,7% vol.)

Grimbergen Dubbel
De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typische dieprode "Bourgogne" kleur. Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije tijd. (6,5% vol.)
Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Februari 2018