Marula Gin

Marula Gin

De Marula vruchten groeien aan de marula boom of olifantenboom die zo wordt genoemd omdat de olifanten deze vruchten graag eten. De marula vruchten beginnen te gisten in de maag waardoor de olifanten er dronken van worden.

Geïnspireerd door dit fenomeen werd besloten om een nieuwe gin samen te stellen met als basis de marula vrucht uit Namibië. Andere gekende en hand geplukte botanicals zijn: jeneverbessen uit Toscane, lavendel uit de Provence, rozenblaadjes uit Bulgarije, koriander uit India en oranjebloesem uit Spanje.

Het resultaat van deze fijne ingrediënten van over de hele wereld vertaalt zich in een zwoele gin met een exotisch tintje. Geuren van perzik, abrikoos en lavendel. Zoet qua mondgevoel en afdronk.

Marula Pomegranate Gin

Marula Pomegranate is een zwoele, zachte en toegankelijke gin met een zachte roze schijn. De Marula Pomgranate is opvallend zoet met geuren van rode vruchten zoals framboos, bosaardbei en bramen. De Pomegranate variant is gebaseerd op de Marula gin met als grootste smaakmaker de 'granaatappel' en bevat dan ook dezelfde basis ingrediënten.

Marula Pomegranate wordt drie keer gedistilleerd en laat zich zeer gemakkelijk drinken.

Marula Mixen

                                                  The Drunken Elephant


       5 cl Marula Gin

       1 cl suikersiroop

       1.5 cl citroensap

       8 cl Pompelmoessap

       5 blaadjes basilicum

       4 cl Soda

       Shaken

                                               

                                                  King Louie

      5 cl Marula gin Pomegranate

      1,5 cl citroensap

      12 cl Ginger beer


Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Juni 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken