Bols Corenwyn

Bols Corenwyn en haring zijn bijzonder goede maatjes (de ietwat zachte ondertoon van Corenwyn past uitstekend bij de lichtziltige, vettige smaak van jonge maatjesharing. Niet voor niets delen ze een lange historie van feesten, partijen en evenementen.

Bols Corenwyn is elk jaar prominent aanwezig op diverse evenementen. En ze waren er natuurlijk ook tijdens de officiële start van het haringseizoen, de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe op de visafslag in Scheveningen. Dit jaar vond deze veiling uitzonderlijk laat plaats, aangezien de jonge haring door het koude voorjaar op de geplande datum (5 juni) nog niet vet genoeg was.

De traditionele Bols Corenwyn heeft een lichte, goudgele kleur en een duidelijke moutsmaak met een krachtige afdronk. Door lagering van 2 jaar op eikenhouten vaten komt Bols Corenwyn aan in z’n authentieke smaak.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Juni 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Bols Corenwijn

Fles 100 cl

De geur van de Corenwijn is moutig met een vleugje zoetheid. De smaak bevat mout, kruidenmelange, jeneverbessen, fruit, bloesem en houttonen, welke licht naar boven komen. De afdronk is krachtig en kruidig. Bols Corenwijn laat zich uitstekend combineren met tal van gerechten. Het meest bekend is de combinatie met haring, maar ook bij gerookte zalm en pittige kaassoorten smaakt de Corenwijn erg goed.
Alcohol
38%
Soort
Corenwijn
Land
Nederland
Merk
Bols