Oyester44

OYESTER44: “Terre” + “Mer”

OYESTER44 is een handgemaakte Nederlandse oestervodka waarin de ‘merroir’ van de Oosterschelde en de ‘terroir’ van de Brabantse wal in terugkomt. Oftewel, het Zeeuwse van distillateur Meinderd Kampen en het West-Brabantse van Chris Liebeau. Samen ontwikkelde Meinderd en Chris deze vodka uit pure passie voor de streek in West-Brabant, de Oosterschelde, de Zeeuwse kust en de fantastische producten die hier te vinden zijn.

 

Die fantastische producten worden dan ook benut in de OYESTER44. Zo komen de oesters die gebruikt worden uit Yerseke, gefilterd zilt water uit de Oosterschelde, de kruiden Verveine en Citroenmelisse uit Etten-Leur en de pootaardappelen uit Halsteren. Het distilleren gebeurd in kleine batches in Bruinisse, ook aan de Oosterschelde. Alle ingrediënten zijn dus lokaal en worden vers en volledig met de hand geplukt en verwerkt. Puurder kan niet.

 

Eten
OYESTER44 is specifiek ontwikkeld om te combineren met schaal- en schelpdieren. Met name rauwe, gegrilde, gestoomde, gebakken of gefrituurde oesters of een plateau Fruits de Mer. Verder combineert de vokda goed met mosselen en gerookte of rauwe vis als sushi of sashimi.

 

Drinken

OYESTER44 is puur en licht gekoeld heerlijk om te drinken, maar in de mix komt de vodka ook goed tot zijn recht. Drink het bijvoorbeeld als:

-         …Vodka Martime, een scheutje Hierbas de las Dunas, Indian tonic en munt;

-         …basis voor een klassieke Moscow Mule met Ginger Beer;

-         …perfecte basis voor een hartige Bloody Mary met origineel garnituur;

-         …verfrissende ambachtelijke mix met appelsap van Appelaere en bruiswater.

 

Ontdek OYESTER44 nu en bestel het hieronder!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 06 Juli 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Vodka Oyester44

Fles 50 cl

Oyester44 is een ongefilterde Zeeuwse vodka en heeft een volle, zachte en licht ziltige smaak.
Deze vodka kun je het best puur en licht gekoeld drinken of in een mix met bijvoorbeeld appelsap of als Bloody Mary met tomatensap.

Iets origineels proberen?
Maak dan de zomerse Vodka Maritime: gekneusd selderij blad en voeg hier voldoende ijs, bruisend water en OYESTER44 aan toe met een citroenschil en een paar druppeltjes citroensap en selderijbitter.
Alcohol
44%
Streek
Bruinisse
Soort
Vodka
Land
Nederland
Merk
Oyester44