Aperol Spritz

Aperol Spritz

Tijdens deze warme dagen kunnen we wel wat verkoeling gebruiken. Daarom zoekt men regelmatig de terrassen op om een lekker verkoelend drankje te drinken. Eén van de meest populaire drankjes op de terrassen in Nederland van dit moment is Aperol Spritz.

De naam zegt het zelf: Aperol is het perfecte aperitief. Dit feloranje drankje dankt zijn unieke bitterzoete smaak aan een uniek recept – het resultaat van zeven jaar experimenteren – dat sindsdien onveranderd is gebleven. Infusies van zorgvuldig uitgekozen ingrediënten, waaronder sinaasappelen, kruiden en planten, zorgen voor een perfect gebalanceerd resultaat.

Wat Aperol Spritz zo uniek maakt

Wat meteen opvalt, is de feloranje kleur die van elke toost een extra zonnig en vrolijk moment maakt. Kenmerkend voor Aperol is ook een onverwoestbaar goed gevoel: een gevoel dat mensen samenbrengt in een gezellige sfeer, een gevoel dat keer op keer zorgt voor positieve vibes. Kortom, een aanstekelijk gevoel: je moet al uit bijzonder hard hout gesneden zijn om aan een Aperoltoost met vrienden te weerstaan. Dit is puur genieten!

Food Pairing

Het aperitiefmoment wordt gewoonweg perfect wanneer je Aperol Spritz combineert met enkele bijpassende hapjes. In Veneto ontstond een aperitief ritueel waarbij Aperol Spritz wordt geserveerd met traditionele snacks die ‘cicchetti’ worden genoemd: minibroodjes, olijven en proevertjes van plaatselijke gerechten. Maar door de jaren heen is Aperol Spritz uitgegroeid tot een veelzijdig drankje dat bij diverse soorten eten en bij uiteenlopende gelegenheden past – van een snelle toost na een lange dag op het werk tot een heerlijk ontspannende zondagse brunch.

Het aperitief

Doe het ijs in een glas en voeg er de prosecco en Aperol aan toe. Doe er vervolgens een scheutje spuitwater bij en werk af met een schijfje sinaasappel. Deze manier van inschenken voorkomt dat de Aperol onderaan het glas blijft.