Mar De Frades Albarino

Mar de Frades Albariño

Mar de Frades Albariño is een uitstekende witte topwijn uit Rias Baixas. Deze wijnstreek ligt in de regio Galicië in het noordwesten van Spanje. Dit gebied kenmerkt zich door de invloed van de Atlantische Oceaan en het relatief regenachtige klimaat. Het wijnbedrijf Mar de Frades werd opgericht in 1986 in Villagarcia de Arosa. Zij zijn producent van hun eigen Mar de Frades wijnen, die zich kenmerken door zuiverheid en expressiviteit. Daarnaast produceren zij echter ook zeer bijzondere likeuren.

Mar de Frades Albariño wordt voor 100% gemaakt van de gelijknamige druivensoort Albariño. De druiven worden handgeplukt. Tijdens deze pluk wordt er een strenge selectie uitgevoerd. Albariño geeft elegante en verfijnde droge witte wijn die men in zuidelijke landen niet zo snel zou verwachten. Wijnen uit Rías Baixas combineren sappigheid en extract met een frisse zuurgraad. Door het vochtige klimaat is de wijnbouw er zeer kostbaar. Samen met een grote vraag naar deze wijn maakt ze tot de duurste witte wijnen van Spanje.

De Mar de Frades Albariño heeft een bleekgele kleur met in de geur aroma’s van bloemen en citrusfruit. De smaak is sappig met goed gebalanceerde zuren en bitters. De wijn is mooi zuiver en expressief van karakter, elegant en verfijnd. Albariño combineert het beste met schaal- en schelpdieren en zomersalades.

De Mar de Frades Albariño zit in een opvallende, slanke, blauwe fles met een zeer bijzonder etiket, een zgn. "Smart Label". Wanneer de wijn zijn juiste serveertemperatuur heeft van 8 à 10 graden Celsius, dan verschijnt er boven de golven op het etiket een schip in de vorm van een blauw galjoen.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 30 Juli 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Mar De Frades Albarino Rias Baixas

Fles 75 cl

De wijn heeft een bleekgele kleur. In de neus zitten aroma's van bloemen en citrusfruit. Mooie zuiverheid en elegantie. Fris en ziltig, met minerale tonen en tropisch fruit. Verfijning kenmerkt deze elegante wijn. 
Land
Spanje
Streek
Rias Baixas
Druivensoort
Albarino
Alcohol
12,5%