Super 8

Bieren zoals je ze kent... maar niet had verwacht!

SUPER 8 is een nieuw gamma dat een ode brengt aan het bier, met één SUPER 8 bier in verschillende vertrouwde stijlen. Maar dan telkens met een ferme scheut plezier! Zo zullen in elk SUPER 8 bier enkel de beste en meest geliefde kenmerken van de bierstijl aanwezig zijn, maar dan wel met een hedendaagse toets. Waarom? Omdat ze dat als moderne, vrije brouwers willen. En met hun eeuwenoude expertise gewoon kúnnen!

Super 8 Saison 

Meergranen bier van hier
SUPER 8 Saison is een natuurlijk troebel meergranenbier dat tarwe, haver, rogge, gerst en spelt combineert. Saison is een typisch Belgische bierstijl. Het is een bier dat vroeger enkel in de winter werd gebrouwen als de perfecte dorstlesser voor de arbeiders die tijdens de lente op het land werkten. Vandaag kan iedereen het hele jaar van zijn volle smaak genieten. Ook zonder de handen uit de mouwen te steken.

Een tikkeltje exotisch
De SUPER 8 Saison is een uniek Belgisch bier met een exotisch kantje. Naast echte Belgische hop zit er gember en galanga in. Galanga is een gemberachtige wortel uit de tropen. Dat de gepeperde afdronk je zintuigen prikkelt, mag je dus gerust letterlijk nemen.

Laag alcoholgehalte, hoog smaakgehalte
De Saison wordt niet hergist en heeft daarom met slechts 4,8% een relatief laag alcoholpercentage. Jammer voor de smaak? Nee, integendeel, hij trakteert je op een unieke en complexe sensatie van een speciaalbier.

Super 8 Export

Zacht, lekker en blond
SUPER 8 EXPORT is de stamvader van het SUPER 8 gamma: een lichtblonde, zacht smakende, vlotte doordrinker met een stevige schuimkraag.

Licht-alcoholisch voor meer plezier
De EXPORT heeft een relatief laag alcoholgehalte (4,8%), maar biedt daarom niet minder kwaliteit of smaak. Een echte toppils, gebotteld in een
33 cl fles. En bovendien glutenvrij.

Herlancering met roots
EXPORT is in oorsprong een categorie- naam voor bier van lage gisting. Van 1925 tot 1975 was het de favoriete verfrissing van de arbeiders. Een bier met een reputatie trouwens: ze verkozen deze dorstlesser boven een klassieke pils tijdens hun werkuren. Vandaag verovert deze EXPORT sinds de herlancering moeiteloos de smaakpapillen van steeds meer ongecompliceerde bierfans. 

Super 8 IPA

Hop! Een nieuwe IPA!
IPA is kort voor de biercategorie India Pale Ale, de amberkleurige bieren met meer hop, een hoger alcoholvolume en een bittere smaak. Denk je nu te weten hoe deze IPA smaakt? Denk dan opnieuw! Want de SUPER 8 IPA is een nieuwe, verfrissende interpretatie van dit biertype.

Hop! In evenwicht
De meeste IPA’s combineren massa’s hop en een hoog alcoholgehalte. De SUPER 8 IPA is met z’n 6% alcoholvolume en mooie citrus- en pompelmoestoetsen een stuk verfijnder en evenwichtiger. Je krijgt dus alle kenmerken van de stijl, maar zonder enige overdrijving.

Koloniaal tintje
India Pale Ale is een term uit de 18e eeuw. Engeland vervoerde toen bier naar India met zeilschepen. Zo’n reis duurde 5 maanden, dus voegden de Britten meer hop toe aan het bier om het langer houdbaar te maken. Zo ontstond de India Ale en nog later de India Pale Ale.

Super 8 Blanche

Zonnige, zomerse dorstlesser
SUPER 8 Blanche is een witbier op basis van gerste- én tarwemout. Je herkent het meteen: lichtgeel, ongefilterd en natuurlijk troebel. Zijn grootste troef? De lekkere verfrissende smaak, wat deze Blanche tot de ideale zomerse dorstlesser maakt.

Creatief met kruiden
Deze witte heeft een romige schuimkraag en een verfrissende afdronk. Maar daartussenin verrast hij je met een royale portie vers gemalen koriander en appelsienschil. Een kruidige smaaktoets voor wie z’n Blanche graag wat pittiger wil.

De 'witte van weit'
De term witbier komt waarschijnlijk van het Oudnederlandse weit, dat tarwe betekent. In de middeleeuwen was het brouwen van witbier trouwens veel minder verspreid. Dezelfde kleurverwijzing komt voor in het Duits (Weißbier) en het Frans (bière blanche), maar kijk: onze oosterburen zeggen ook Weizenbier, en Weizen betekent tarwe.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Oktober 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken