Kahlúa Coffee Liqueur

Kahlúa is in 1930 ontstaan in het bergachtige gebied rondom Veracruz in Mexico. Kahlúa wordt vervaardigd uit 100% Arabica koffiebonen en zorgvuldige geselecteerde rum. Het gehele proces van groei en oogst van de koffiebonen tot aan het bottelen van Kahlúa duurt zeven jaar.

Het is een garantie voor de uitstekende kwaliteit en rijke smaak van Kahlúa: koffiebonen, tonen van geroosterde kastanjes, hints van zwarte koffie en accenten van boter. Kahlúa is heerlijk puur, met ijs of in een mix met Cola, Ginger Ale of in een Black Russian.

Maak kennis met de Black Russian - de oudere broer van de White Russian. Een mengsel van de diepe, rijke, kleur van Kahlúa en de onmiskenbare geest van Absolut Vodka. De legende gaat dat de Zwarte Rus in 1949 werd opgericht, ter ere van een gedenkwaardige gastvrouw wiens feesten legendarisch waren onder de helderste sterren. Maak je eigen legendarische momenten met deze eenvoudig te maken cocktail. Eenvoudig te mixen, onmogelijk om te vergeten.

Vul een glas met ijs. Voeg één deel Kahlúa en twee delen Absolut Vodka toe. Mix en geniet van je eigen Black Russian. Oh, en vergeet niet te garneren met een kers op de top.
Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Oktober 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken