Gastro Gin & Sylvius

Wanneer twee bedrijven met een gedeelde passie elkaar ontmoeten kunnen er mooie dingen gebeuren. In een gezamenlijke missie om de perfecte Gin te maken zijn Distilleerderij Onder de Boompjes met Jonnie Boer op ontdekkingsreis gegaan. Gin & Jonnie is het resultaat van een jaar lang testen, proeven en zoeken naar de perfecte ingrediënten die de keuken van Jonnie matcht met de distilleervaardigheden van Onder de Boompjes.

GastroGin heeft een boeket samengesteld van 4 soorten botanicals die harmonisch op elkaar aansluiten. Een perfecte gastronomische mix van kruiden, bessen, specerijen en wortels om deze ideale gin te vervaardigen. Zo bestaat de gin uit jeneverbessen, zoethout, engelwortel, karwij, kardemom, venkelbloem en venkelzaad.

Naast GastroGin heeft distilleerderij Onder de Boompjes de Sylvius Gin in hun assortiment. 

Sylvius Gin is met uitzonderlijk veel oog voor detail gemaakt. De basis is een London Dry Gin en dat betekent het volgende; Geen suiker, alles in één keer gedistilleerd en alleen maar natuurlijke ingrediënten zijn toegestaan. Hiervoor schillen ze hun sinaasappels en malen ze de kruiden zelf in de distilleerderij. Bij het proeven zul je hints van anijs en kaneel waarnemen op een basis van stevige gin.

Ze hebben een aardige hoeveelheid kruiden per liter gin in het distillaat; meer dan andere merken zijn ze achter gekomen. Het resultaat is dat de gin anders smaakt bij verschillende hoeveelheden tonic.

Dus, als je een fles te pakken hebt, probeer dan het volgende:

Proef hem puur; Je ervaart een klassieke London Dry Gin stijl.

Proef het 1 op 1 met water; de gin is een stuk zoeter en je proeft duidelijk Anijs.

Proef het 1 op 4 met water: de gin heeft nu het accent op citrus.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 December 2018

Eerdere blogs van Zoe van Aken