Whiskey Irish Jameson

In 1780 legde John Jameson in Dublin de basis voor zijn whiskey. Hij bleek een moedig man, want het zou uitgroeien tot ’s werelds meest favoriete Ierse Whiskey. Zijn motto hierbij was “Sine Metu”, wat zonder vrees betekent en nog steeds vermeld staat op iedere fles Jameson.

Om de meest verfijnde whiskey te kunnen produceren, moedigde hij boeren uit de omgeving aan om de beste kwaliteit gerst te verbouwen. Er werd geïnvesteerd in alleen de allerbeste vaten en zijn werknemers behoorden tot de beste betaalde uit de regio. Vrijgevig als hij was, proefden ze dan ook met regelmaat samen de nieuwe lading. Op zijn beurt zorgde dit weer voor betere whiskey; want loyaliteit leidt tot kwaliteit. De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey, maken Jameson uitzonderlijk zacht. De rokerige smaak ontbreekt omdat er niet op turf gestookt wordt. Hierdoor is Jameson zeer geschikt om puur en in de mix met Ginger Ale te drinken.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Januari 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Whisky Irish Jameson

Fles 100 cl

De Jameson distilleerderij is opgericht in 1780 door John Jameson in de Ierse stad Dublin. Een Schot van origine, maar zijn whisky en zijn persoonlijkheid maakten hem in Ierland zo geliefd dat men hem en zijn afkomst vergaf en hem 'adopteerde' als een Ier die Ierser was dan de Ieren zelf. Al snel kreeg Jameson de reputatie de beste Ierse whisky ter wereld te zijn. In tegenstelling tot de meeste Schotse varianten wordt Jameson niet twee, maar drie keer gedistilleerd. Hierdoor krijgt deze whisky een uitzonderlijk mild en zacht karakter.

De smaak is bijzonder zuiver en vol en de afdronk is complex en droog.
Alcohol
40%
Soort
Whisky
Land
Ierland
Type
Blended
Merk
Jameson