Manchester Gins

Het begon allemaal om 1.30 uur op een natte en koude februariavond in Manchester. Terwijl zij alleen zat aan de andere kant van de kamer zag hij haar en bood haar een drankje aan. 

"Wat drink je?" Vroeg Seb
"Een Gin & Tonic" antwoordde Jen

Ze wisten het toen nog niet, maar die woorden waren het begin van iets spectaculairs ... een toevallige ontmoeting die hun leven voor altijd zou veranderen. Het volgende uur zaten ze te praten over hun wereldreizen tot hun favoriete voedsel toe. Oh en niet te vergeten, hun liefde voor gin.

Ze waren al buitengewoon trots op hoe ver ze waren gekomen na hun bescheiden start. Maar nu helemaal, sinds Manchester Gin een paar jaar geleden de eerste gouden medailles heeft gewonnen in internationale branchewedstrijden en nu jaar na jaar vele medailles op alle grote concoursen in de wacht sleept. 


De werkethiek van Manchester is een punt van trots sinds de industriële revolutie, toen de mannen en vrouwen in de fabrieken “Arbeidersbijen” bedachten. Sinds die tijd heeft Manchester de bij aangenomen als motief en konden ze natuurlijk geen gin maken zonder er een eer aan te betuigen.

De bij op het logo is een moderne interpretatie van het traditionele Manchester-symbool en weerspiegelt de moderne stijl van gin die ze produceren.

Manchester Signature
In de geur is de Manchester Signature zeer uitnodigend; een klassieke juniper ondertoon en heldere citrustonen. Samen met de paardenbloem en de klitwortel bestaat de bekroonde signature gin uit tien speciaal geproduceerde plantaardige ingrediënten zoals sinaasappel, citroen, zoethout en gemalen amandel. In de mond hebben we een droge frisheid van citrusvruchten, wat zoethout, cassia met kruidige tonen op de achtergrond. Deze gin heeft een heerlijke, zachte romige afdronk met subtiele eucalyptustonen. Manchester Signature Gin is knapperig, elegant en verleidelijk soepel.

Manchester Raspberry
Een zachte, delicate gin, met frambozen geïnfuseerd. Een vleugje zoetheid en een lichte hint van rozen, citrus en juniper zorgen voor een perfecte, verfrissende G&T. Een zoete maar zachte toon van framboos, ondersteund door een duidelijk Gin-karakter. Meer algemeen bekend als “Pink Manchester Gin”. De bijen op de fles zijn een eerbetoon aan de ‘werkbijen’ van de industriële revolutie van Manchester.

Manchester Wild Spirit
Deze gin is geïnspireerd op de wandelingen door de bossen van Manchester. In de geur hebben we een volle, romige gin met tonen van citrus, jeneverbes en met verfijnde, kruidige tonen. In de mond hebben we een zwoele zachte ronde frisheid van citrusvruchten, maar ook de bossen van Manchester komen naar voren door smaken zoals noten, vers muntblad, salie, tijm, lis, balsem, witte bloemen en zilverberk. Deze gin heeft een heerlijke, elegante afdronk.

Manchester Overboard
De Navy Strength is een meer intense versie van de Manchester Signature gin. Met een indrukwekkende 57% alcohol. Dit is een heerlijke en levendige gin, vol van smaak en karakter.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 06 Juni 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken