Jägermeister Actie

Goed nieuws voor kleine barren met weinig ruimte:

Bij afname van 12 flessen Jägermeister ontvangt u een gratis Jägermeister Tap cadeau (t.w.v. €299)!

Het nieuwe, kleinere broertje van de originele Jägermeister tapmachine. Uitermate geschikt voor backbars met weinig ruimte om zo toch Jägermeister ijskoud te serveren!

  • Compact formaat
  • IJskoude Jägermeister in 30 minuten
  • Premium uitstraling
  • Past in elke bar

Een tapmachine kan zorgen voor een groei van 200% tot 300% in shotvolume!*

*Gebaseerd op uitgebreid onderzoek


Achtergrondinformatie
Jägermeister is een van origine Duitse drank die met 56 verschillende kruiden en specerijen wordt vervaardigd, waaronder zoethout, anijs, gember, ginseng en de schil van citrusfruit. De soort likeur wordt in Duitsland ook wel Kräuterlikör genoemd en is vergelijkbaar met de kruidenlikeuren van Gammel Dansk en Univum, hoewel Jägermeister zoeter van smaak is.

De ingrediënten worden samengeperst en doortrokken in water en alcohol voor twee tot drie dagen. Daarna wordt het mengsel gefilterd en een jaar lang opgeslagen in eikenhouten vaten. Vervolgens wordt de likeur wederom gefilterd, waarna er suiker, karamel, alcohol en water wordt toegevoegd. De drank wordt nog één laatste keer gefilterd om vervolgens gebotteld te kunnen worden.

De benaming van de drank werd in 1934 geïntroduceerd in de Reichsjagdgesetz, de jaagwetten van de Duitse overheid. De eerste distilleerder van de drank - Curt Mast - was dan ook een enthousiaste jager. Jägermeister had betrekking op de Duitse staatsboswachters, waarbij de hoofdboswachter de Reichsjägermeister werd genoemd. Indertijd was deze rol weggelegd voor militair leider Hermann Göring, waardoor de kruidendrank aanvankelijk ook wel bekend stond als Göring-Schnapps.

Jägermeister werd oorspronkelijk gedronken als aperitief. Het wordt gezegd dat de likeur ook als panacee werd gebruikt, een alles genezend middeltje. Men zou het gebruikt hebben als hoestdrankje, maar ook als digestief om de spijsvertering na de maaltijd te bevorderen. Inmiddels heeft de drank een veel stoerder en zelfs makkelijker imago gekregen en wordt het vooral in het uitgaansleven gedronken.

Het logo van de Jägermeister, een kop van een hert met een verlicht kruis tussen de takken van het gewei, is gebaseerd op de legende van Sint Hubertus. Hij joeg in het jaar 683 op een Goede Vrijdag op een groot hert, maar op het moment dat hij wilde schieten, keerde het hert naar hem toe. Tussen het gewei verscheen een lichtend kruis. Hubertus hoorde een stem die hem overtuigde zijn jachtgeweer te laten zakken. Het is door deze legende dat Hubertus bekend staat als patroonheilige van de jacht.

LET OP: de Jägermeister Tap wordt nageleverd door Maxxium!

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Juli 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken