Ontdek de lekkerste wildwijnen!

De dagen worden weer wat korter en buiten wordt het kouder. Dat betekent ook dat het wildseizoen er weer aan komt! Traditioneel begint dit rond 15 oktober en loopt het seizoen tot 31 december. In deze periode mag het meeste wild gejaagd worden. 

Wild aan tafel doet het altijd goed: feestelijk en smaakvol, en is bovendien eenvoudig te bereiden. Uiteraard met een lekker glas wijn, want een stuk wild smaakt toch echt wel lekkerder als er een mooie, bijpassende wijn bij gedronken wordt! Bekijk onze selectie wildwijnen hieronder:

Obalo Rioja Crianza - Haas
“Proef de Joven, de jeugd-rioja van Obalo. In deze bewijst wijnmaker Manuel Jove dat hij ook de kunst van het eiken beheerst. Geholpen door het uitstekende jaar met een duidelijke signatuur in zijn rood: een nadrukkelijk pepertje. Proef ook zijn reserva zodoende. Uitstekende contemporaine rioja; stevig zonder streng te worden. Vol, aards, iets zoet van het hout en rijpe kersen. Goed sappig en mooie zuren. En jawel, dat pepertje. Goed!”, Harold Hamersma in DGH 2019, beoordeeld met een 9-.

Bodegas Obalo werd in 2006 opgericht door de Spanjaard Manuel Jove. De Bodega bevindt zich in Ábalos, een kleine 30 km ten westen van Logroño tussen San Vicente de La Sonsierra en Samaniego. Hier loopt ook de grens tussen de Rioja Alavesa en de Rioja Alta.

Obalo heeft 40 hectare onder haar beheer en maakt gebruik maken van 40 tot 90 jaar oude Tempranillo wijnstokken. De gisting en rijping van de verschillende percelen gebeurt separaat. De wijnmaker gebruikt voor de rijping van de wijn uitsluitend Frans eikenhout.

Zilliken Spätburgunder - Eend
De wijn is zacht doorschijnend rood van kleur en heeft aardse tonen en rijp rood fruit in de neus. Verder is hij sappig en zacht van smaak met kersenfruit. De Spatburgunder heeft een zacht kruidige afdronk.

De speciale verbinding met de wijngaarden en wijnstok is over meerdere generaties gegroeid. Al in 1881 werd het landgoed opgericht door de voorvader Jean-Baptiste Hellers. Met vreugde en inzet voor wijnbouw en gastvrijheid werken ze nu al vier generaties lang op Wijngoed Zilliken. Sinds 2009 hebben de nieuwe generatie - Patrick Zilliken en zijn vrouw Martina - de boerderij van hun ouders overgenomen. Nadat hij in St. Urbans-Hof en in de Bischöflichen Winery in Trier was afgestudeerd, is Patrick Zilliken opgeleid als technicus voor wijnbouw en wijnkunde
in Bad Kreuznach. Daarna werkte hij in Luxemburg en Zuid-Afrika voordat hij in 2006 bij het ouderschap kwam.

Errazuriz Estate Series Carmenere - Hert
Errazuriz Estate Series Carmenère heeft een dieprode kersenkleur en paarse tinten. Aroma's van bosvruchten en vijgen zijn duidelijk te herkennen. Een fijne kruidigheid van nootmuskaat en peper maakt van deze wijn samen met een goede body een prachtige wijn!

Viña Errazuriz werd opgericht in 1870 door Don Maximiano Errazuriz toen hij 100 kilometer ten noorden van de hoofdstad Santiago de Chile zijn eerste wijngaard aanplantte. Het bedrijf wordt nu geleid door de 5e generatie, Eduardo Chadwick, die wordt beschouwd als boegbeeld van de Chileense wijnindustrie. Eduardo vertrouwt bij het produceren van wijn niet alleen op de kennis van zijn familie, maar ook op die van experts uit verschillende wijngebieden ter wereld. Door de Franse achtergrond van de hoofd wijnmaker, hebben de wijnen van Errazuriz een meer klassiek Europees karakter, dit onderscheidt de wijnen van andere Chileense wijnhuizen en zorgt voor karaktervolle en complexe wijnen.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 01 Oktober 2019

Eerdere blogs van Zoe van Aken