Graham's Blend No.5 White Port

Nieuw in ons assortiment!

Graham's Blend Nº5 vertegenwoordigt een frisse en hypermoderne benadering van Witte Port. Het is de allereerste Witte Port die speciaal is gemaakt om te mixen. Lichter, scherper en frisser dan elke andere Witte Port op de markt. Blend Nº5 bestaat voornamelijk uit twee Portugese druivenrassen, de frisse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Galego. Deze geven de blend een fruitig smaakprofiel in de mond met de perfecte balans van droogheid die voortreffelijk combineert met tonic.

Ligging  
Het hete droge microklimaat langs de Douro, gecombineerd met de unieke schist bodem, levert de perfect omstandigheden voor de White Port van Graham's. 

Vinificatie
De druiven zijn handgeplukt van 2 stokken: Malvasia Fina & Moscatel. Vervolgens worden deze geperst en begint tijdens de fermentatie de natuurlijke gist. Zodra het gewenste suikerniveau is bereikt wordt brandewijn (77% ABV) van een neutrale druif toegevoegd. Dit brengt de ABV tot 19% - waarna de fermentatie gestopt wordt. Botteling vindt vervolgens plaats nadat de wijn drie maanden heeft gerust. Zodoende is de wijn zo jong en fris mogelijk!

Wijn en spijs
50 ml Graham’s Blend Nº5, aangevuld met je favoriete tonic, veel ijs en garneer het geheel dan met limoen en munt.

Zoe van Aken
Zoe van Aken 26 Mei 2020

Eerdere blogs van Zoe van Aken


Port Graham's Blend No.5 White Port

Fles 70 cl

Voor de Graham’s Blend N° 5 White Port selecteerde Charles Symington, de hoofdwijnmaker van Graham’s Port, twee premium Portugese witte druivensoorten, de verse Malvasia Fina en de aromatische Moscatel Gallego, om deze nieuwe blend te produceren. De druiven worden met de hand geplukt en koud gefermenteerd in kleine hoeveelheden. Graham’s Blend No.5 wordt 3 maanden na de oogst gebotteld om maximale versheid te behouden en moet jong worden gedronken. De wijn is medium droog, bewust ontworpen om goed te mengen met tonic, maar is ook een uitstekende om gewoon te drinken.

Deze Port heeft heerlijke smaken van verse citrus en oranje bloesem. Daarom heerlijk op een zomerse dag of mix de port in een cocktail met Tonic.
Voor een cocktail schenk 50ml Graham’s Blend Nº5 en top deze af met tonic en voldoende ijs. Voor de versiering maakt u de cocktail af met limoen en munt.
Land
Portugal
Streek
Porto
Druivensoort
Malvasia|Moscatel
Alcohol
19%