4 tips voor de verkoop van water

We hadden het eerder al over de groei van alcoholvrije en -arme biertjes en dat men tegenwoordig steeds meer let op de gezondheid. Dit zie je ook duidelijk terug in de bestelling van de gast. Zo blijkt uit cijfers dat de waterconsumptie in Nederland sinds 2011 is toegenomen van 19% naar 23%. Dit geldt voor zowel bronwater, mineraalwater als kraanwater. Voor jou als ondernemer liggen hier dan ook zeker kansen. Lees hier 4 tips om de verkoop van water te stimuleren:

1. Smaken
Ondanks de toename van de waterconsumptie zijn er toch veel mensen die het liefst een smaakje willen proeven. Dit kan door bijvoorbeeld fruit of kruiden aan het water toe te voegen, wat het niet alleen lekker maakt maar er ook nog gaaf uit laat zien. Tegenwoordig hebben diverse merken ook water met een smaakje in hun assortiment. Onder andere Chaudfontaine, Spa en Sourcy hebben tegenwoordig meerdere smaken beschikbaar.

2. Beleving
De beleving van de gast is belangrijk. Een idee is bijvoorbeeld om glazen flessen te (laten) produceren waarop de naam en het logo van jouw organisatie gedrukt zijn. Naast dat het gaaf is om eigen flessen te hebben geeft dit de gast ook het gevoel dat ze met een uniek product te maken hebben.

3. Warm weer
Wanneer de temperaturen stijgen gaat niet alleen de consumptie van de alcoholische dranken omhoog, maar ook dat van water. Sterker nog; zodra het warmer weer wordt schiet de consumptie van water sneller omhoog dan alle andere dranken. Als de temperatuur de 25 graden aantikt stijgt het consumptievolume zelfs met 97%! Vergeet je water dus niet te promoten tijdens de zomerse dagen.

4. Tafelwater
De laatste tip doe je wellicht zelf al: zorg ervoor dat op iedere tafel standaard een fles water staat. Zo vergroot je de kans dat ze worden gebruikt. Let daarbij wel goed op je publiek; jongvolwassenen drinken liever water met een smaakje, ouderen drinken over het algemene liever bruisend water. Vergeet ook de kinderen niet, die drinken het liefst plat water!