Villa Massa Limoncello

Limoncello is een Italiaanse alcoholische drank, met een alcoholpercentage van tussen de 25% en 30%, die wordt gemaakt van citroenen. Het is een likeur die vooral bereid wordt in het zuiden van Italie, rond de golf van Napels. Elke familie uit deze omgeving heeft hier wel zijn eigen recept. Zo ook Villa Massa. 

Traditioneel wordt de limoncello gemaakt met citroenen uit de omgeving van Sorrento en zonder kunstmatige toevoegingen. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. De aanduiding I.G.P. (Indicazione Geografica Protetta) op de fles garandeert dan ook dat er voor Villa Massa limoncello gebruik is gemaakt van Sorrento citroenen. In de zachte, volle en frisse smaak van Villa Massa proef je de Italiaanse zon. Het is dan ook een perfect drankje als afsluiter van een warme zomeravond!

Van Villa Massa geniet je het best wanneer hij op -7C wordt geserveerd. Ook wordt de limoncello steeds vaker gebruikt om cocktails mee te mixen. Limoncello in de mix met tonic of prosecco is tegenwoordig erg populair (en ook erg lekker)! 

Anne-Monique Schouten
Anne-Monique Schouten 01 Augustus 2017

Eerdere blogs van Anne-Monique Schouten