The Famous Grouse

The Famous Grouse is de meest geliefde whisky van Schotland en staat bekend om zijn zachte en verfijnde smaak. Deze smaak heeft de whisky enerzijds te danken aan de zorgvuldige selectie van het hout dat wordt gebruikt voor de vaten waarop de whisky's liggen te rijpen. Anderzijds door het gebruik van The Macallen en Highland Park malt whisky's. Deze twee top malts vormen namelijk de basis voor The Famous Grouse. 

De smaak is zacht en rond met een moutige zoetheid, vanille, vers gedroogd fruit en zachte kruiden. De geur is mild malt met hints van heide en turf. De afdronk is medium lang, zacht en met een herkenbaar malt karakter. Natuurlijk lekker om puur te drinken of te mixen met cola, maar deze whisky gaat ook zeer goed samen met een goed gegrild stuk vlees! Leuk om eens als alternatief voor bier of wijn aan te bieden aan je gasten. 

The Famous Grouse (70 cl) is de hele maand september in de aanbieding voor €14,99 ex BTW.

Anne-Monique Schouten
Anne-Monique Schouten 01 September 2017

Eerdere blogs van Anne-Monique Schouten


Whisky Famous Grouse

Fles 70 cl

The Famous Grouse is een geliefde whisky in Schotland en staat bekend om zijn zachte en rijke smaak. Om deze whisky te rijpen worden meer sherryvaten gebruikt dan bij andere whisky's. The Famous Grouse bestaat uit een blend van onder andere The Macallen en Highland Park - twee van 's werelds meest gerespecteerde single malt scotch whisky's - en zoete grain whisky's voor het verkrijgen van de kenmerkende zachte smaak.
De whisky heeft een bijzonder milde neus en turfachtig aroma, de smaak is rond en zacht.
Soort
Whisky
Land
Schotland
Type
Blended
Merk
Famous Grouse