Seedlip Spirits

Seedlip: alcoholvrije spirits met pure ingrediënten!

 

Het ontstaan van Seedlip
Het begon allemaal toen oprichter Ben Branson met een aantal vrienden uit eten ging. Hij bestelde een mocktail, echter smaakte deze zo mierzoet dat hij bedacht dit beter te kunnen, hij had tenslotte altijd al een passie voor eetbare planten en de natuur.

Met een kleine koperen ketel en kruiden uit zijn eigen tuin begon hij aan te experimenten, met succes! ’s Werelds eerste gedistilleerde alcoholvrije drank “Seedlip” herken je niet alleen aan hun fraaie flessen, de inhoud is ook bijzonder. De heerlijke alcoholvrije spirits worden gemaakt met pure ingrediënten uit de natuur wat zorgt voor verrassende en unieke smaken. Seedlip dranken worden inmiddels in bijna 50 landen verkocht!


Onderstaande Seedlip spirits zijn t/m: zondag 5 februari in prijs verlaagd!

 

Serveertip:

  • Vul een glas met ijs
  • Schenk 50 ml Seedlip over het ijs
  • Top af met tonic
  • Garneer af met bijvoorbeeld sinaasappel, grapefruit of munt

Seedlip Spice
Seedlip Spice is een alcoholvrije Gin met smaken van kardamom, eikenhout, kruiden, citroen en grapefruit. Te gebruiken als alcoholvrije cocktail of alcoholvrije Gin/Tonic.

Seedlip Garden
Seedlip Garden is een alcoholvrije Gin die bestaat uit water met botanical extracten. Te proeven zijn rozemarijn, thijm en mint. Uitermate geschikt als alcoholvrije cocktail of alcoholvrije Gin/Tonic met frisse, licht bittere tonen.

Seedlip Grove
Seedlip Grove 42 is een pittige en complexe, citrus-style mix van drie soorten oranje vruchten en verkwikkende specerijdestillaten. Het is een distillaat van sinaasappel, mandarijn, bloedsinaasappel, gember, citroengras en citroen. 42 Staat voor het jaar 1542, waarin het woord "Orange" voor het eerst werd gebruikt in het Engels om zowel de kleur als de vrucht (Sinaasappel) te beschrijven.

Seedlip verwijst naar de naam voor zaaimanden die meer dan 300 jaar geleden gebruikt werden voor boren in Engeland, om met de hand zaden (seeds) te zaaien.

Jason Wasker
Jason Wasker 02 Januari 2023

Eerdere blogs van Jason Wasker