Wilko de Neef

Per mei 2016 ben ik bij World of Drinks begonnen als Account Manager met de focus op de gebieden Walcheren, de Bevelanden, Tholen en (West) Noord-Brabant. Het leukste aan dit vak is om samen met de ondernemer te kijken hoe hij het maximale rendement uit zijn zaak kan halen. Ook het geven van een verrassend advies dat uitpakt op de manier die jij voor ogen had geeft een kick!

Ik zie het als een compliment als een ondernemer je bij je bezoek enthousiast en met open armen ontvangt, dan weet je dat de samenwerking goed is en gewaardeerd wordt. Voordat ik bij World of Drinks kwam werkte ik ook al als Account Manager en wat ik regelmatig te horen krijg is dat ik altijd de tijd neem voor de klanten, dat ik goed bereikbaar ben en m'n afspraken nakom. Naar mijn idee is dat ook waarmee je het verschil kan maken: de tijd nemen en doen wat je zegt!

Mijn favoriete drankjes hangen af van het moment van de dag en in welk gezelschap ik ben, maar over het algemeen zijn onderstaande dranken favoriet:

1. Speciaalbieren. Ik vind het leuk om te zien dat de wereld van speciaalbier enorm in beweging is en dat er bijna dagelijks nieuwe brouwerijen opgestart worden! Mijn favoriete bieren zijn de blonde bieren en mooie dubbels. Op dit moment is de Gentse Strop favoriet.

2. Likeuren. Ik denk dat dit een groep dranken is die tussen al het Gin & Tonic en Vermout 'geweld' een beetje vergeten wordt. Juist terwijl deze groep ook zoveel moois en lekkers te bieden heeft! Kahlua, Merry's witte chocoladelikeur, Amarguinho (traditionele Portugese amandellikeur) vind ik erg lekker, maar op dit moment vind ik de Bailey's likeuren met speciale smaken (mint, orange of chocolate) wel favoriet.

3. Koffie. Koffie is allang niet meer het ouderwetse 'bakkie pleur'. Aan deze groep dranken wordt nu veel aandacht besteed qua smaak, maar ook qua uitstraling. Ik ken een Domburgse barista die het echt in de vingers heeft en de mooiste creaties weet te serveren. Dat noem ik nu echt een stukje beleving en waardering voor je product! Een kop                                                                 koffie van goede bonen en gemaakt met liefde kan ik altijd zeer waarderen. Mijn absolute favoriet is de Latte                                                                               Macchiato, dit lijkt simpel om te maken maar het is toch een enorme kunst om de juiste balans hierin te vinden.