Warsteiner

Contactpersoon

Warsteiner

De Warsteiner Brouwerij werd in 1753 opgericht, en is één van de grootste zelfstandige brouwerijen in Duitsland. Het boegbeeld is het merk Warsteiner, één van de meest toonaangevende premium pilseners uit Duitsland. Maar Warsteiner is net zo succesvol over de rest van de wereld, en wordt in meer dan zestig landen gedronken. De export verloopt zowel via eigen verkooporganisaties als in samenwerking met internationale partners.

De Warsteiner Brouwerij is een familiebedrijf, en het hoofdkantoor ligt in het Sauerland gebied in de Duitse staat Westfalen. Vandaag de dag staat Catharina Cramer aan het hoofd van het bedrijf. Zij is hiermee de negende opeenvolgende generatie die de teugels in handen heeft.. Dat Warsteiner is uitgegroeid van een simpel streekbiertje tot een internationaal premium merk is te danken aan de begrippen traditie en innovatie. Waarden waar zowel het bedrijf als het merk voor staan.

De Warsteiner Brouwerij blijft te allen tijde investeren in logistiek en technologie. Daarmee zijn we er in geslaagd jaarlijks het energie-, water- en bodemverbruik te doen dalen, en op de lange termijn is de uitstoot van CO2 gereduceerd. Voorbeelden van de vele inspanningen van het bedrijf om de ecologische voetafdruk in te doen krimpen zijn de privéspoorweg met containerterminal, een energiecentrale met collectieve verwarming en een vermogen van 2.3 Megawatt, en de Warsteiner Brouwacademie. In juli 2012 werd Warsteiners energiegebruik gecertificeerd volgens de normen van DIN EN ISO 50001:2011. Deze brouwerij en twee andere die ook tot de Warsteiner Groep toebehoren, zijn de eerste brouwerijen in Duitsland die dit certificaat mochten ontvangen.

In bezoekerscentrum WARSTEINER WORLD kunnen gasten meer te weten komen over alle producten en het bedrijf zelf. Er is een museum met informatie over de geschiedenis van de brouwerij en de ontwikkeling van het Warsteiner merk. Bovendien kunnen bezoekers er in het 360 graden ronddraaiende multimediatheater achter komen hoe het brouwproces van begin tot eind verloopt. Ten slotte kan iedereen vanuit de speciale bezoekerstrein een kijkje nemen in het reilen en zeilen van de brouwerij.

Jaarlijks komen er ongeveer 50.000 mensen naar de Warsteiner Brouwerij om zich te laten onderdompelen in de wereld van Warsteiner.