Bavaria/Swinckels

Contactpersoon

Bavaria

Bavaria is één van de 19 merken van moederbedrijf Bavaria N.V. In totaal werken er in binnen- en buitenland ongeveer 1.000 mensen voor Bavaria N.V. Onder leiding van de familie Swinkels brouwt men in de brouwerij van Bavaria te Lieshout (Brabant) al 7 generaties bier volgens een uniek familierecept. Zo waarborgt de brouwer al sinds 1719 de beste kwaliteit. Pure ingrediënten zijn de basis voor kwaliteit en daarom wordt Bavaria gebrouwen van natuurlijk mineraalwater en vermout Bavaria zijn eigen gerst.


  1. Grootste onafhankelijke brouwerij van Nederland. 
  2. Eén van de oudste familiebedrijven in Nederland
  3. 100% familiebedrijf
  4. Inmiddels staat de 7e generatie van de familie Swinkels
   aan het roer
  5. Jaarlijkse productie: meer dan 6 miljoen hectoliter bier
  6. 65% is bestemd voor export naar ruim 120 landen
  7. 1.000 medewerkers wereldwijd
  8. Bavaria beschikt over natuurlijk mineraalwater uit eigen bron

  Swinckels

  Voor het eerst in 2007 besluit de familie Swinkels haar naam te geven aan een van haar bieren. Swinckels' – met een 'c' zoals de naam vroeger geschreven werd - en met het familiewapen in het logo. Al zeven generaties lang ontwikkelt iedere telg uit de Swinkels familie de voorliefde voor bier door op jonge leeftijd in de weekenden en zomervakanties mee te helpen in de brouwerij. De volle rijkdom aan familiekennis wordt aangewend om een pilsener te brouwen dat absoluut onderscheidend is qua smaak, aroma en uiterlijk.
  De receptuur van Swinckels' is het resultaat van zeven generaties brouwervaring van de familie Swinkels, terug te voeren tot 1680. Swinckels' is gebrouwen met zuiver mineraalwater, gerstemout uit eigen mouterij en speciaal geselecteerde Cascade hop uit de Amerikaanse Yakima vallei. Deze zorgvuldig geselecteerde ingrediënten zorgen voor een verfrissende, onderscheidende smaak.