Brouwerij Het Nest

Contactpersoon

Bierproeven als hobby

Toen we eind 2000 startten met een besloten bierproefclub, had niemand durven dromen dat we 15 jaar later over een super brouwerij zouden beschikken. De bierproefclub heette toen nog “de Orde van de Zatte Mus” met als logo twee mussen met een biertje in hun Nest.
Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft, we proefden ook weleens minder lekkere bieren maar na een tijdje ontstond er een ‘dat kunnen we misschien zelf wel beter’- gevoel.

Om de stijgende vraag naar onze bieren in zowel binnen- als buitenland te kunnen volgen, besliste we een eigen brouwerij te bouwen. In het voorjaar werd er hard gewerkt om de brouwerij tegen de zomer van 2015 operationeel te hebben. Eind juli waren we enorm trots om het eerste bier in onze eigen ketels te kunnen brouwen.

Naast een hypermoderne brouwinstallatie van 30HL, gist- en lagertanks van 60 HL en 120HL en een eigen bottellijn beschikken we over een kelder voor de stockage van vaten voor vatgerijpte bieren.

Naast het produceren van bieren ui de 'Grote Straat' hebben we nu de mogelijkheden om op regelmatige tijdstippen speciale versies te maken. Ook in deze bieren maken we gebruik van het speelkaartenthema zoals bijvoorbeeld Dead Man's Hand en Two Faced Jack.