Uitgesproken omdat ze vrij zijn. Vrij omdat ze een onafhankelijke familiebrouwerij zijn.
Als onafhankelijke familiebrouwerij genieten ze al sinds 1825 van hun vrijheid. De vrijheid om hun eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt. De vrijheid om de smaak van bier niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. Die vrijheid ervaren zij al 8 generaties en dat proef je terug in 16 unieke speciaalbieren.
Grondstoffen uit eigen regio
Gulpener haalt grondstoffen uit eigen regio en koopt ze niet op de wereldmarkt. Sinds eind jaren ’90 vormt het MVO-beleid een onmisbaar onderdeel van de brouwerij. Vanuit de overtuiging dat het ‘gesleep’ met grondstoffen onverantwoord is, startten ze destijds met de inkoop van grondstoffen bij lokale boeren. Inmiddels brouwen ze hun bieren met door mergel gezuiverd water uit eigen bronnen, hop uit eigen hoptuin en met gerst, tarwe, rogge en spelt van lokale boeren. Zo verrijken ze de kwaliteit en smaak van de heerlijke bieren, versterken ze hun regio en verkleinen ze de ecologisch voetafdruk.
Triligan
De wens om de keten te verkorten en het feit dat je met Limburgse grondstoffen het lekkerste bier kunt brouwen, leidde in 1996 tot de oprichting van coöperatie Triligran. Een unieke samenwerking met 30 boeren uit de regio die beide partijen voordelen biedt. Zo worden de grondstoffen voor een eerlijke prijs af bij de aangesloten boeren afgenomen. In ruil daarvoor is Gulpener verzekerd van Limburgse gerst, tarwe, spelt en rogge van uitstekende kwaliteit.
Gulper Hop
Ook de hop komt ook uit de regio. In Reijmerstok, een dorpje op steenworpafstand van de brouwerij, verbouwt familie Wouters volledig milieuvriendelijk drie hopsoorten die onmisbaar zijn voor hun bieren. Het oogsten van de prachtige hopbellen is elk jaar weer een bijzonder moment. Samen met familie en vrienden van de brouwerij oogsten ze dan niet alleen hun hop, de basis van de karaktervolle bieren, ze vieren ook het feit dat ze vrij zijn. Vrij om hun eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt.
Duurzaamste brouwhuis van Europa
Vanuit de liefde voor bieren, de omgeving en de MVO-gedachte zijn zij begonnen aan de bouw van het duurzaamste brouwhuis van Europa. Niet alleen het huidige brouwhuis is toe aan vervanging, ook hebben ze nog steeds de ambitie om in 2030 vrij van fossiele brandstof te zijn. Reden te meer om de ‘meest duurzame droom’ werkelijkheid te laten worden.