Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck

Contactpersoon

Vijf generaties vakmanschap ontmoeten elkaar in de modernste brouwerij van Europa, waar traditie en innovatie leiden tot speciaalbieren met karakter.

Kasteelbrouwerij Van Honsebrouck is een Belgische bierbrouwerij in Izegem. Deze brouwerij is eigenlijk vier brouwerijen in één. De installaties zijn geschikt voor de productie van hogegistingsbieren (type Kasteel), bieren van gemengde gisting (type Bacchus) en van spontane gisting (type St-Louis). Bovendien kunnen er ook kleine volumes vanaf 50 hl worden gebrouwen zoals bij een microbrouwerij.

In 1900 begint de brouwerij haar geschiedenis in Ingelmunster. Emiel en Louisa Van Honsebrouck kopen een oude boerderij en beginnen daar een brouwerij in. Het bedrijf blijft in de familie als Paul en Ernest Van Horsebrouck de brouwerij overnemen. Bij Horsebrouck worden vooral ondergistende bieren gebrouwen zoals: Pils, Bruin en Export. In 1953 krijgt de brouwerij groot succes onder andere door Luc Van Horsebrouck. Later besloot de brouwerij te laten specialiseren in bier met hoge gisting. Kasteel bier is dus één van de zwaardere bieren die de brouwerij produceert.